Produse

Toate deserturile Biscuit sunt realizate din ingrediente naturale de cea mai buna calitate

Lucram cu unt Elle & Vire de 82%, smantana 30%, frisca naturala Elle & Vire cu care si lucreaza cei mai mari cofetari ai lumii, martipan adevarat, fructe, ciocolata belgiana Callebaut si Valrhona, cacao olandeza si alte ingrediente de calitate. Da, punem si zahar, dar aceasta este baza cofetariei, nu? Insa punem mai putin decat cere reteta sau chiar deloc. De exemplu mousse-urile noastre de ciocolata nu au deloc zahar adaugat de noi, la fel si multe din cele de fructe. Cand se poate (adica atunci cand gustul si textura compozitiei nu sunt afectate) lucram si cu sirop de agave, miere sau stevia rebaudiana, mai cunoscuta si ca Green Sugar.

Cand vine vorba de cei mici suntem de acord cu tine ca desertul trebuie abordat cu mare grija. Asadar, daca nu ii dai celui mic zahar sau ciocolata, vei gasi la noi propuneri de torturi care sa respecte intru-totul aceste alegeri precum si conditii medicale severe precum intoleranta la lactate, gluten, etc.

Unele produse necesita coloranti; in aceste cazuri folosim coloranti artificiali dar si naturali unde este posibil. Nu suntem incantati de acest lucru si incercam sa le limita utilizarea, fiind demonstrat ca pot afecta comportamentul celor mici daca sunt consumate, de aceea recomandam clientilor nostri sa achizitioneze jucarii cu care sa inlocuim decoratiunile din pasta de zahar colorata. Acolo unde nu se poate, recomandam ca acestea sa fie prezentate ca jucarii, nu alimente, oricat de delicios ar arata. Mai multe despre decorarea cu pasta de zahar citeste mai jos; intreaba-ne oricand ai nevoie de mai multe informatii despre ingredientele folosite.

Pentru detalii despre cum sa iti definesti cerinta ca si preluarea comenzii, plata si alte informatii administrative. te rugam sa accesezi pagina Comanda.

***

In ultimii ani sunt foarte cautate torturile imbracate in pasta de zahar. Cu ajutorul acestei paste de consistenta unei plastiline se obtin decoratiuni sub forme diverse, in special personaje si obiecte indragite de copii.

Echipa Biscuit nu este fanul nr 1 al aceste paste si va vom explica de ce:

  • pasta de zahar este realizata de obicei din zahar, amidon, glucoza (deci alt zahar), grasime vegetala, E-uri si alte cateva componente similare. Nu este un produs sanatos si, din pacate, unele persoane si mai ales copii il consuma impreuna cu tortul in sine. Noi cautam sa punem cat mai putin zahar in deserturile noastre si nu vrem sa suplimentam cantitatea de zahar in mod inutil.
  • un tort imbracat in pasta de zahar are o greutate cu mult mai mare decat unul decorat cu glacage sau alt tip de finisare. Aceasta inseamna un pret mai mare – chiar vrei sa platesti kilograme de pasta de zahar? Noi preferam sa vindem torturi in care cea care atarna la cantar este compozitia delicioasa si infinit mai sanatoasa decat pasta de zahar care-o acopera.
  • un tort imbracat in pasta de zahar limiteaza tipul compozitiei din interior; sunt necesare blaturi consistente si creme ferme care sa creeze un tort solid, capabil sa sustina greutatea invelisului si a decoratiunilor din pasta de zahar. La Biscuit avem o abordare europeana si mai degraba franceza a cofetariei si lucram cu blaturi pufoase si mousse-uri lejere. Acestea nu permit totdeauna imbracarea in pasta de zahar.
  • tendintele internationale in cofetarie sunt de glasare si finisare a torturilor in moduri mai simple, naturale, elegante si apetisante.

Cum Biscuit exista gratie pasiunii pentru deserturile de calitate preferam sa ne restrangem aria de activitate, concentrandu-ne pe calitatea si gustul desertului si avand grija ca finisarea sa fie pe masura acestuia. In definitiv, deserturile se mananca cu ochii, dar ce este cu adevarat esential e ca gustul lor sa fie la inaltimea asteptarilor.

Aceasta nu inseamna ca refuzam sa lucram in pasta de zahar. Vom realiza in continuare micile figurine care inveselesc torturile pentru copii, vom imbraca in continuare torturile de botez sau nunta daca nu se opteaza pentru una din solutiile alternative oferite de echipa noastra. Nu incurajam insa aceasta optiune si preferam sa o utilizam numai pentru evenimente majore, unde un tort spectaculos decorat cu pasta de zahar are un impact semnificativ.

Tips & tricks:

In Romania pasta de zahar este adesea confundata cu martipanul, uneori fiind prezentata asa chiar de catre comerciant. Nu discutam aspectul etic, ci faptul ca, daca martipanul de calitate inseamna exclusiv pasta de migdale si zahar, pasta de zahar are o compozitie lipsita de nutrienti si un gust artificial incomparabil cu martipanul. Intre cele doua exista diferente majore nu doar de gust/ compozitie ci si de pret, textura, culoare si capacitate pentru acoperit torturi/ modelat figurine.  Daca vrei sa stii mai multe despre acest subiect, programeaza o vizita la showroom pentru a face o scurta ‘degustare’ de pasta de zahar si martipan.